Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2009

Cuti-cuti Luar Nogori: Batu Pahat [part 3]

Pagi yang gelap kini sudah terang...
breakfast dah untuk diserang...
yeah hari ketiga kek Batu Pahat.

seawal 7 pagi den da terpacak kat lobby hotel. nak breakfast.
den takkan lopeih an peluang menjamah coplimentary breakfast oleh pihak hotel...
buat kali ke-2
cereal, toast, omelette, antaro feveret den... tak lupa jugak coffee... black and white :D

Cuti-cuti luar negeri: Batu pahat [Part 2]

Hari kedua bermula dengan solat subuh. Kami bawa sejadah dari rumah... lopeih tu ubah suai bilik hotel supayo buleh meuk nak jemaah 3 orang...

solosai solat subuh, eden ngan mak abah den pon siap2 nak poie sarapan kek lobby. dapek "coplimentary breakfast" dari pihak hotel. jadi memang x lopeih peluang la kan... habis segalo bondo yang ado kek buffet tu den tolan...

Cuti-cuti luar nogori: Bandaraya Batu Pahat

Sapo sangko yang eden akan menjojak an kaki kek bandar batu pahat ni...
setelah sekian lamo den dok dongar cito pasal batu pahat dari orang2 sekeliling den, akhir eyh den dapek jugak menjojak an kaki ko batu pahat ni...

pak sedaro den sorang duduk kek batu pahat... mako macam2 lah cito pasal batu pahat yang den donga... dari nasi beriani sampai ko rogo keto...
mulo2 den x dapek nak bayang an batu pahat tu macam mano... ingat an macam muar ko...
tapi bilo sampai situ, ternyato sangkaan den meleset samo sekali. Batu Pahat memang bosa, jauh laie bosa dari pokan tampin...

Cuti Cuti Luar Nogori: Bertugas di Pengkalan Balak [part 3 end]

Ahad. Aktiviti pagi ni bermulo dongan solat subuh. Lopeih solat subuh, Ustaz Azman bagi Kuliah laie sekali. Kali ni dio pon bagi ceramah multimedia jugak. Pandai boto ustaz azman tarik perhatian budak2 nie.
Macam semalam jugak, lopeih kuliah subuh, budak2 ni poie bersenam, den pulak poie sarapan. Pagi ni cumo ado satu yo slot ceramah yang last, sebelum sesi sekolah dan ibu bapa dan majlis penutup.

[tampin stories]: Part time di Silicon

Ha… sekembali eyh den dari pengkalan balak, den kojo kojap kek kodai mikel, Silicon Access Centre, yang memang suko amik den jadi part timer kek kodai dio. Kiro den ni feveret part time staff la. HAHAHA [masuk bakul angkek sendiri]

Cuti-cuti luar nogori: Bertugas di Pengkalan Balak [Part 2]

Untuk hari keduo, eden da kono bangun seawal jam 4.30 pagi. Tapi, pkol 3 pagi, ado plak insiden yang agak melucukan.
Bilik kami berjiran dengan bilik peserta kem perempuan. Budak2 ni tak tido agak eyh, jadi pkol 3 pagi tu da dikotok eyh pintu bilik kengkawan sumo. Bilik kami pon tak terlopeih dari menjadi mangso ketukan mereka.