Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2011

Telur Separuh Masak [Soft boiled egg]

Imej
Hari ni den masak soft boiled egg...

Apparatus:
Water Heater
Stainlesssteel Bowl
Plastic cover

Ingredient:
2 Eggs
1 litre of water

Method:
Heat up water to boiling point.

Put eggs into the bowl.

Put the hot water slowly into the bowl.

Cover it with the lid.

Wait for 10 minutes.

Serve with soy sauce and pepper powder.


haha cakap omputih den arini....

Peluang tidak datang selalu

Iyo, memang boto. Orang selalu cakap, rugi den terlopeih peluang....


jadi, sok sok jangan merungut kalau ekau tak amik peluang yang ado ni...

1st Prize individual yo dah buleh dapek RM25000...

tu tak campur kategori2 lain tuh... jadi ambillah peluang ini...


Try investing in shares, without the risk of losing your own money

Sonang yo kojo eyh, daftar kek laman web tuh.

Lopeih tu tggu sampai bulan oktober ni, dan mulo TRADING!

sapo dapek banyak untung dio monang!

Tak payah susah2 nak pakai duit sendiri, sobab permainan saham ni dah bagi duit digital.

Cumo ekau sumo kono tau nak jual boli saham yo.. tu pon dio ado aja.

Nak sey aja? boleh2... tinggalkan komen kek bawah nun...

Jangan lopeih an peluang ni yo...

Peluang berlalu secopek awan kato orang arab...

klik disini >>>PELUANG<<< klik disini

[Cuti-cuti luar nogori] Sungai Besar - Cameron Highland - Kuala Berang - Kuala Terengganu - Segamat

Satu hari di Hari Raya,
Dua hari di Bandar Raya,
Tiga hari di Jalan Raya....

Potang rayo keduo tu, lopeih den balik dari shah alam, omak den ajak poie Terengganu.Mako bermulolah pengembaraan famili den. Den ghaso ni lah trip yang paling adventure ponah den poie satu famili... Malam 2 hari rayo tu, kami bertolak dari Tampin poie Sungai Besar. Nak hantar uwan den kek sano, Mak Long den jago... Nak sampai Sungai Besar tu, punyolah lamo... sosak boto jalan musim ghayo ni... sampai kek Sungai Besar dah masuk 3 hari rayo. Kami tumpang tido kek umah maklong den tuh...

Pagi 3 hari rayo,... siap2 nak bertolak ko Terengganu. Pkol 9.30 pagi, den, omak abah den ngan dik den, kito berompek bertolak dari Sungai Besar. Arah tujuan kami, Cameron Highland. Ni idea abah den la ni.. den nak lalu Karak yo, sonang, tapi sobab an ni jalan2, abah den suruh lalu Cameron Highland, naik dari Tapah. Untuk pengetahuan orang ramai, den yang memandu keto Honda Stream ni. Ni la ghaso eh first time den bawak keto n…