Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2009

Cuti-cuti nogori: Port Dickson [part 5]

setelah beberapo post den mengelat dari cito PD ni, eden sambung balik la cito PD. hehehehe. mahap la yo penyolam2 sumo... totunggu-tunggu den buek abih an cito PD nie.. hehehehe...

malam tu den poie BBQ ngan kawan2... dengan berbekalkan sebokeih ayam yang da diporap, onam batang jagung dan len2 bahan kami monuju ko pantai batu ompek. tapi, sebelum sampai kek batu ompek tu, singgah dulu kek pasarayo. boli sos, jus oren dan len2. lopeih da bayar sumo tuh, baru la poie ko pantai.

Kisah KLIA

den menyelitkan kisah KLIA sobab xdo mood nak sambung cito PD. wakakakaka.

pado hari selaso, 24 march 2009, den bersamo2 beberapo rakan2 wanita, telah mengadakan surprise party khas untuk Dani. hohoho.

kisah bermula apabila si haja sebuk sangat nak pujuk si dani. jadi, pado hari selaso potang, jam 6 potang, eden, haja, tesa, mira, bieb dan jaja nek 2 keto poie ko umah dani.

Cuti-cuti Nogori : Port Dickson [part 4]

maso dalam perjalanan dari batu 8 nak poie ko Tiara, bieb teringat yang arang tak boli laie. cadang eyh nak buek BBQ malam ni. tapi kalau takdo arang, nak BBQ camno? jadi bieb singgah la kodai runcit. sementaro keto satu laie da pocut ko tiara... maso boli arang tu, den nampak ado sabut kelapo byk kek dopan kodai tu...

"aunty, saya nak sabut kelapa ni boleh ka?"
"amik la, ni plastik"
"thank you aunty"

Cuti-Cuti Nogori: Port Dickson [part 3]

untuk pengetahuan pembaco suma, pado hari nak poie pd ni, den sobona eyh x bapo sihat. sobab balik dari KL den toruih domam. malam sobolom poie PD tu den da tolan panadol. jadi pado ari slaso ini da kobah skit tapi masih laie x bapo nak sehat. tapi, sobab an si dani da bersusah payah mendapatkan hotel, kawan2 len sumo da siap barang sumo, den kuek an diri untuk poie gak PD. jadi maso bronti kek petronas tuh, den boli jugak sepapan Panadol sebagai bekalan maso dopan.

[Tag] 100 post!

wah wah wah...
dah seratuih post eden buke kek sini!
hohoho...
jadi sempena post yang ke-100 ni.. mari kita men tag!!!

tag ni macam ni...

Cuti-cuti Nogori: Port Dickson [part 2]

percutian yang dirancang selama lebih seminggu, telah hampir tiba.
lopeih den balik dari KL pada ari isnin, den kono komeih2 untuk poie PD lak pado ari selaso...

eden siapkan sumo bondo, baju, kensal, perfume, dan macam2 lagi. den sumbek kek dalam beg yang baru den boli kek KL. den bawak 2 bag. satu beg sandang, satu beg galas.

Cuti-cuti Nogori : Port Dickson [part 1]

seperti yang dijanjikan, kali ni eden menambah laie entri kek blog ni mengenai percutian den kek Port Dickson a.k.a. PD!

Port Dickson yolah salah satu pusat peranginan yang terkenal di Malaysia. suatu ketika dahulu PD pernah menjadi markas latihan askar2 melayu. kini, PD telah berubah wajah menjadi sebuah bandar pelancongan yang moden.

Dari Tampin ke KL [part 6]

dalam part 6 ni, aku ceritakan sedikit kekalutan yang berlaku semasa menaiki rapidkl.
masa dekat mindef, eden tggu kek busstop rapidkl yang paling dokat. kek situ ado satu tiang, yang ado tulieh perjalanan bas. dari mindef, ado 2 jalan, satu ko titiwangso, satu ko taman melawati. eden yang agak kalut pagi tu, tak bapo nak paham jadual perjalanan tuh. jadi den toruih la tggu kek busttop tu...

Dari Tampin ke KL [part 5]

ehem... sambung balik cite seterusnya...
selepas den bersarapan ngan miq kek titiwangsa, eden pon berpisah ngan miq. miq poie kojo. eden?
den poie jalan2 KL di waktu pagi!

Dari Tampin ke KL [part 4]

malam tu den tido kek bilik miq yang da macam penjara pudu tuh... nak poie mandi kek swimming pool, tongah ujan lobek... nak makan pon kodai xdo.... tido la jawab eyh...

keesokan pagi eyh... kami bangun pkol 6... siap2 nak poie titiwangso semulo... miq nak amik moto eyh, den nak poie UTM... nak lawat kawan den.

Dari Tampin ke KL [part 3]

arakian tibanya patik di titiwangsa, datanglah kawan patik menjemput hamba. hujan pula mula membasahi bumi seiring perjalanan kami.
eh ni versi apo pulak nie... hehehehe...

Dari Tampin ke KL [part 2]

sambungan dari part 1...
selepas berpisah, tggl la 3 orang kek KLCC, den, syura ngan azmir....
azmir ngan den nak tumpang si syura ni poie ko somban...
tapi syura lak nak tggu kawan eyh dari shah alam... samo2 nak wat attachment sok kek hospital somban...

jadi tggu punya tggu, tak jugak sampai2 si kawan ni... jam ba pkol 6 suku, kang dibuek eh lambek sampai somban, menapak la den ko tampin... eyh jgn... den pon da ghaso maleh nak balik tampin potang tuh...

den suro syura kol kawan eyh... kosan eyh kawan tu takdo kredit.. jadi tak dapek nak bagitau dio da sampai mano... bilo da jumpo tuh, azmir, syura dan sorang laie kawan baru tuh, balik ko somban. eden tepon la kawan den si miqdad, cadang nak lepak umah dio la kan.

"engkau kat mane? da abis ke training?"
"a da. baru abis tadi. aku datang a titiwangsa. aku tggu"

so eden pon poie la nek train, poie titiwangsa.
sampai titiwangsa, hujan turun ronyai2...
miqdad blanjo den berger...
berger kl ni mayonis eyh meleleh2...

sambung part…

Dari Tampin Ke KL [part 1]

ahad yang lopeih, eden poie ko kolumpo, poie mini reunion kawan-kawan sekolah lamo dari Jompo kek KLCC...
janji pkol soboleh nak sampai... jadi den pon bertolak la dari umah tampin pkol 8... tapi, apokan dayo, sampai stesen bas, den nek bas, tgu la lamo2 dalam tu sobolom bas jalan... jadi sobab tu, den sampai somban pkol 10 pagi...
lopeih nek bas, tuka nek komuter... sobab den da terlampau panik takut da lambat, den da tersalah boli tiket, den poie ko bandar tasik selatan. sobonar eyh, nak poie KLCC laie sonang ko sentral, lopeih tu tuka tren ke KLCC. jadi, bilo den da bronti kek BTS tuh, den kono tuka tigo tren... jadi den sampai la pkol soboleh stongah.
bilo den sampai, cumo ado 3 orang jo yang ado bersamo den... kono tggu laie ompek orang... 2 dari somban, sorang dari serdang, sorang dari shah alam...
agak2 pkol 12 tuh, sumo da ado kek KLCC, lepak kek KFC... tapi tak boli la, cumo duduk2 yo... hehehehe :p
lopeih tuh da ghaso lapa, poie la makan kek fudkot tongah KLCC, Singatures...
maca…