Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Rabu, 28 Oktober 2009

Tidak ada kisah? Tidak kisah...

foowh! foowh!

sojak duo monjak ni,
den jarang pulak mengemaskini blog den ni...

dah berabuk dah ha...

foowh! foowh!

ok...

yang sobona eyh, den takdo bondo nak cito kek sini.
tanpo den sodar, post den dah lobeih dari 150 post, yang mano post kali ni yang ko 151...

jadi mari kito samo2 telerusi balik kisah2 lamo yang ado kek dalam eden budak nogori ni...

eden bermulo dengan kisah latar belakang hidup den.
kendian den cito pulak pasal bondo2 yang berrlaku kek sekitar tampin, dan nogori semilan.
mulo2 den ado jugak mengetangahkan isu2 semaso kek dalam blog ni. tapi x lamo lopeih tu, den toruih tuka konsep, nak cito apo yang berlaku kek sekitar den yo. cito orang len, biarlah dio pulak cito.
bilo den poie jalan2 pon, den cito jugak kek dalam ni. yang paling panjang cito eyh, stakat ni cuti kek PD la.
takdo laie kisah bersiri yang laie panjang dari cuti-cuti dalam nogori: Port Dickson. 13 episod yang ponoh emosi. banyak kenangan ni.

ado jugak den solit2 skit hiburan macam lagu-lagu yang den ghaso sodap dan video yang kelakar, macam kisah borok tu... kok nak dongar mat salleh cakap nogori, a poie nengok video tuh...

den ghaso seronok la dapek tulieh cito den kek dalam blog ni. tapi, kadang2 den ghaso maleh pulak nak cito. yo lah, nak cito kono pikey dulu apo nak tulieh. kang tak boto susun eyh, tak boto plak cito eyh nanti kan? jadi den cubo sedayo upayo nak bagi cito tu fresh dan menarik. tapi apokan dayo, den takat belaja BM kek sekolah yo, xdo pulak masuk mana2 kursus penulisan kreatif. ni yo lah yang termampu kot.

pojam colik pojam colik, ghupo2 eyh, eden budak nogori dah hampir setahun bertapak kek dalam alam maya ni.

esok 29 Oktober 2009, cukup la setaun eden budak nogori toruih berado kek dalam server blogspot. alhamdulillah... sobab den masih dapek menulieh entry2 nie, untuk dibaco oleh follower2 sumo.

Timo kasih sobab menyokong Eden Budak Nogori.

Last skali, den nak minta tolong kek sapo2 yang baco post/entry kali ni, doakan den berjayo abihkan blaja den kek kolej legenda ni. Minggu dopan nak exam. Den jugak doakan kawan2 den sumo agar berjaya dunio akhirat. samo2 lah kito mewujudkan masyarakat harmoni dan berdaya maju.

Salam sayang dari Edbuno Hubahuba.

2 ulasan:

Jackal de Howling Wolf berkata...

haaaa...aku mmg nk suh hang abihkn cpt blajo kat kolej lagenda tuh..pastu bleh tlg aku wat event..

hubahuba berkata...

hahaha... insyallah aku abis aku tolong ko. aku abis bulan 6 2010. 2011 aku nak pi mengembara keliling dunia. sebelum tu aku nak keja kaw2 kumpul duit tambang. :D

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.