Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Sabtu, 28 Mac 2009

Cuti-cuti nogori: Port Dickson [part 5]

setelah beberapo post den mengelat dari cito PD ni, eden sambung balik la cito PD. hehehehe. mahap la yo penyolam2 sumo... totunggu-tunggu den buek abih an cito PD nie.. hehehehe...

malam tu den poie BBQ ngan kawan2... dengan berbekalkan sebokeih ayam yang da diporap, onam batang jagung dan len2 bahan kami monuju ko pantai batu ompek. tapi, sebelum sampai kek batu ompek tu, singgah dulu kek pasarayo. boli sos, jus oren dan len2. lopeih da bayar sumo tuh, baru la poie ko pantai.

sampai kek pantai, turun kan la sumo barang2. kek batu ompek ni ado pondok2 kocik untuk lepak2. tibo2 ado bunyi bondo pocah. sos cili da bersepah kek ateh lantai.... abih merah2... jadi, malam tu takdo la sos cili. sobab da bersepah2 kek situ, kami tuka poie pondok len. hehehehe.

tompek BBQ da dipasang siap maso kek hotel laie oleh dani. misi skang ni, nak hidupkan api. ngna berbekalkan arang dan sabut, mako mulolah misi menghidupkan api. jonoh boto nak idopkan api nie. da satu jam pon x nyalo2 laie. adoi...
haja ngan fadz amik inisiatif gi cari minyak untuk bantu pembakaran. sementara yang len2 tourih membakar sumo bondo yang boleh dibakar... tisu, korteih, sabut... semato2-mato nak hidupkan arang. da dokek 2 jam, idop gak api tuh. bondo yang mulo2 dibakar iyolah jagung. diikuti ngan ayam dan sosej ayam.

dah konyang, maso untuk komeih pulak! sumo sampah2 dibuang dalam tong sampah. eden ngan dani poie tanam arang kek dalam pasir. untuk pengetahuan anda sumo, bilo kita tanam arang2 yang paneh tu kek dalam pasir pantai pado waktu malam, bilo kito timbus balik, permukaan eyh x raso paneh pon.

malam tu kami balik ko hotel ngan porot yang da konyang. tapi, malang eyh, bilik satu laie tak bapo sojuk. jadi, dani ngna den kono poie ko lobi untuk amik remote control aircond. kono bayar deposit RM50 T_T

sambung part 6... silo la tggu... hahaha

2 ulasan:

Muiz berkata...

weh...bila hang bukak kedai ice blanded? so mcm mana? laku x? sure laku kan? sbb budak kolej kita hantu ice blanded.haha

hubahuba berkata...

dukacita dimaklumkan bisnes ice blended put on hold...

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.