Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Selasa, 14 April 2009

Cuti-cuti nogori: Port Dickson [part 9]

akhirnya, kita sampai juga ke part ke sembilan...

lopeih balik ko bilik, den pon salin la baju, rehat2 kojap kek ateih katil, konon2 eh nak ilang an ponek.

memang seronok ghaso eyh arini... tapi ado satu masalah. kaki den mulo sakit.
tak tau la sobab apo, tapi poho den dah macam melecet. agak eyh salah duduk maso nek banana boat tadi kot...

jadi da raso macam podih yo...
tapi den tahan laie la...
lopeih domam, sakit kaki pulak, aih ghaso macam tak best yo cuti kali ni...

potang skit, bieb ajak poie makan. si haja ngan fadz tak buleyh nak bangun da. agak eyh kono sampuk hantu pasir ko apo... den tak tahu lah...
jadi, yang poie makan tongah ari tu, cumo den, dani, mira ngan bieb yo lah. nek ERV bieb yang canggih tuh.

tompek makan kami yolah kek pokan port deksen. bieb bawak poie makan kek billion. ado satu tompek tu banyak kodai2 makan. memang mngiurkan lah iklan2 makanan eyh. lopeih dapek parking keto, parking diri plak kek mejo. kami suma bersetuju nak makan set untuk ompek orang, yang rogo eyh ompek puluh limo ringgit. ghaso eyh berbaloi jugak lah. ado ikan seko, lopeih tu lauk daging, lauk sayur, tomyam pon ado. air sumo siap. makan2, skali tak abih. bungkuih la yang lobih2 tu untuk haja ngan fadz kek tiara.

dah konyang, kitorang pon bercadang nak balik. maso balik tuh, singgah pulak batu lapan. si dani nak cari google koba eyh. selain google den boli an bola spongebob skali. sobab budak2 ni kato nak men bola. bola yang dani bawak kocik bona...
kek batu lapan tu jugak ado jual kraftangan, hiasan, fesyen dan macam laie. tapi den sekadar menengok yo lah... nak boli kang tak terbayar pulak mondo2 len... hehehehe

maso nak balik tuh, bieb dapek mesej, dari haja.

"kak kami lapa. nak makan"
"korang tggu kejap. ade bawak bekal"

tapi, boka eyh cumo lauk yo. nasi takdo. lupo plak. jadi kono la singgah kek mamak boli an nasik.

sampai kek hotel, den dah teraso sakit bona kaki nie. den tgk dalam beg... ado koyok yang den bawak dari umah. den tampal kek kaki den. huih, memang logo skit ghaso eyh... ado analgesic yang buleh kurangkan ghaso sakit... den igt nak tido yo potang tuh... badan dah sakit ni... maleh pulak nak bersuko rio...

budak2 ni sumo da sebuk nak men kolam laie. eden da la sakit2 nie. den cakap den nak rehat sobab sakit kaki.

sberambung laie kek part 10....

2 ulasan:

Jackal de Howling Wolf berkata...

wehhh..ko nk wat novel ke cerita hikayat??pnjg gilerr ko pnye adventure kalah LOTR

hubahuba berkata...

cadang nya gitu le.. ehehehe
hikayat remaja bersantai di port dickson... ok x tajuk ni?

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.