Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Ahad, 24 Jun 2012

Apo cito eh ni jang?

Lamo bona ghaso eyh tak nulih ni...

Skang ni den dah ghaso gomok bona dah. maklumlah, makan tido makan tido yo kojo. dalam kelas pon tido, luar kelas tido laie. lapa makan, konyang makan jugak. dah buncit da ha..

ha, itu diri den. Blaja den ni setaun yo laie. lopeih tu masuk balik ke alam pekerjaan. Tak dinafikan memiliki wang sendiri adalah suatu perkara yang menyeronokkan. Ghaso macam ekaulah yang susun idup ekau, suko ati ekaulah nak buek apo kan?

sambung blaja ni lain skit. laie2 pulak jadi full time student macam sey ni. Dah tu pulak, kono la pulak laie tuo dari rakan2 sekelas. ghaso macam polik skit la. Tak memasal den pon samo yo macam budak2. Main yo kojo eyh. hahaha. Tapi takpo, yang ponting result eyh gempak. Macam mano gempak? Dapek anugerah cemerlang 3 kali berturut-turut. nak lagi gempak? Dapek sumo A sepanjang pengajian. tapi tu dah x mungkin la. cumo sem2 akhir den igt nak dapek sumo A.

Jujur eyh, kalau kito nak berjayo, azam kono kuek, kojo kono kuek, doa pon kono kuek yo. Satu yo lombik, susah lah nak jadi orang berjayo. Jadi, azam tu sey da ado, yg buek kojo pon den, yang doa tu lah kot boleyh la orang lain tolong doa samo. Den nak abih an belaja ni dan cubo bondo lain pulak. lamo bona pulak ghaso eyh pogang title pelajar ni. umur dah lanjut tapi belaja tak abih2. jadi, harap2 taun dopat dapek la grad.

Banyak nak cito laie ni, tapi takpo lah, len kali lah pulak. nanti kang takdo apo pulak nak tulih. haha.

2 ulasan:

iRsYAd berkata...

nak berjayo smuo bondo kono kuek.. hohoooho

muhammad fakhar muhammad nur berkata...

Salam,

Saya sedang menjalankan survey mengenai masjid bagi tujuan kajian penyelidikan master saya. Harap dapat meluangkan sedikit masa menjawab soalan yang di berikan.
Klik link di bawah untuk terus ke soalan. Kerjasama anda saya dahulukan dengan ucapan terima kasih.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGhMa19JeDlpZ04xajZTVnROYVl2cWc6MQ

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.