Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Khamis, 11 Februari 2010

Cuti-cuti luar nogori: Four Season Hotel, Kuala Lumpur [Part 1]

isnin.
eden bertolak ko kolumpo jam 11 pagi.
perjalanan lancar. cumo bilo da masuk sampai kampung baru, ado la skit gangguan trafik.

Four Season Hotel.
eden sampai dokek pkol 2. lopeih lotak barang sumo, mako mulo lah operasi kami. macam yang kek batu pahat, kek kolumpo ni pon den ado kojo jugak. kojo yang samo. kojo ngan institut kajian zakat. jadi tukang banci. kali ini di baitul mal wilayah persekutuan.

baitul mal wilayah persekutuan terletak bersebelahan dengan kuala lumpur international hotel. kek area jalan raja bot, jalan raja muda, jalan yang rajo2 yang punyo. tujuan kami nak jumpo dongan pengarah baitulmal dulu. malang eyh, dio xdo, dah poie meeting kek putrajaya. jadi kami menjalankan bancian tanpo bertomu pengarah dulu.

dalam team kami, ado beberapo muko baru. sompek la den berkonalan sokojap sebelum memulokan tugas bancian. hari tu, den cumo dapat interview sorang yo asnaf. maklumla waktu pon da dokek pkol 4. mano ado urusan pejabat laie.

jadi edne pon balik la hotel. dok la rehat2 kojap. malam kang eden nak kuar ngan member den, dio kojo kek key ell ni.

pkol 8 malam, den toman dulu abah den cari makan. kami pon poie la ko kompleks damai tuh. macam2 tompek makan ado. dulu ado gerai2 topi jalan, tapi dah kono roboh agak eyh, sobab da naik bangunan.

lopeih singgah mamak, makan roti canai, kami balik ko lobi. abah den ado meeting laie. den pulak kluar ngan member den, Miq. Miq bawak den poie kampung baru, kami singgah kek chop n steak. den tak pornah sampai sini. ponah sampai kampung baru tapi tak tau pulak ado macam2 kek situ. kek chop n steak, atau namo lain eyh the ship kampung baru, den order makanan yang agak rare kek malaysia ni. salmon steak. huhu. polek2 den minta. tggu pon x lamo, den dah bulih makan. baguih la kalau banyak laie tompek makan eksklusif camni kek msia, tapi masih dalam bajet.

lopeih makan, Miq anta den balik four season hotel. mengantuk boto den.

[to be continued]

2 ulasan:

++Muiz++ berkata...

salam faris,,crushee ko mcm mana? ok ke? ada buka cawangan?

hubahuba berkata...

ade2... buka cawangan kat dalam mimpi.. haha

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.