Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Ahad, 14 Jun 2009

Cuti-cuti Nogori: Port Dickson [part 13]

selamat datang ke part 13...
tahniah sebab da berjaya tulis sampai sini [puji diri sendiri sebab xde orang nak puji]

okeyh, sambung cito semulo...
lopeih da solosai kes keto bieb [walaupun hakikat eyh xsolosai pon], kami pon bosiap-siap la nak pulang ko tompek asal masing-masing. kami sumo poie ko bilik masing-masing.

komeih la sumo brg, baju2, tompek BBQ, sumo2 la. lopeih da siap komeih, muatkan pulak sumo bagasi kek dalam keto haja. bilo da solosai sumo skali, kami pon masuk keto da bertolak.

nak dijadikan cito, maso baru nak kluar parking tuh, ado la seko lalat ni pusing2 terperangkap kek dalam keto. haja bronti la kojap nak kuarkan lalat tuh.

GEDEGANG!
[note: ini bukan bunyi lalat kena tampar]

sebuah toyota vios sudah langgar sama keta haja...
keta vios tersebut merempuh sisi kanan bonet haja ketika sedang mengundur...
kok yo pon makcik, nak reverse tu pandang la blakang dulu. ini tidak men kluar yo...

nak dijadikan laie cito torsobut, makcik tu ngan muko x bersalah tersengih ibarat kerang busuk... aik, hepi yo makcik da langgar orang? tak ghoti2 laie nak mintak mahap?

"kita sama2 da rosak, fair la kan"
"mana boleh makcik, skang ni makcik da langgar kami"

kodu...

mano nak datang FAIRNESS eyh? keto haja da kemek, keto vios tu pon kemek, tapi lopeih 5 minit, elok balik macam xdo papo... ding! ajaib! [ini kelebihan keto jopon berbanding keto malaya]

haja alihkan keto ketopi sobab nak bagi laluan kek keto len lalu. tapi len pulak kesah eh makcik ni,

dio poie masuk keto dio, reverse kuar dan toruih jalan.

hanyo hambo allah yang sabar yo buleh tahan amarah waktu tu... kot nak diikotkan setan, memang da benjol la makcik tu tadi...

lopeih satu2 kejadian malang melando disepanjang kisah di Port Dickson... lopeih den domam, keto kak bib ghusak, ni da eksiden pulak...

kami poie ko lobi sobab nak poie cekout. sambil2 tu berharap yang makcik tu tadi pon ado kek lobi sobab nak cekout jugak. memang x syak lagi, makcik tu ado kek situ. tapi kali ni dio ado bawak partner. suami eyh. time tu den poie usya2 dio ado kek dalam restoren kek lobi. jadi kami pon duduk a kek sofa sambil tggu makcik tu habieh makan.

x lamo lopeih tuh, peperaangan bermulo laie...
entah macam mano, dalam pado masing2 sebok2... mira tgh tepon parent eyh, kak bieb ngan tonang an haja, dani tongah bertelepon, fadz poie marah makcik tu...

"What the hell!"

den ngan ghaso sobo salah poie tahan si fadz dansuro dio calm down... dalam situasi camni tak guno marah2... takdo pekdah eyh...

jadi den cubo bawak berbincang dengan suami makcik tuh...
deal punyo deal, pakcik tu setuju nak bagi RM100 sebagai ganti rugi.

alhamdulillah, takdo pertumpahan darah, cumo pertikaman lidah yo...
sumo eyh solosai caro baik... walaupon ponoh ngan ugutan dan rasa bongkak oleh keduo-duo bolah pihak...

jadi apo plan lopeih ni??? jgn lupo baca part 14 ngan season FINALE nanti!

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.