Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Ahad, 12 April 2009

Cuti-Cuti Nogori: Port Dickson [Part 7]

akhirnya sampai jugak ko hari yang keduo... punyo lah susah nak sampai cito hari 2, 7 part da ni ha...

untuk pengetahuan sumo, remote control air cond yang dah diorder tuh sampai pagi tuh x sampai2... nasib la orang2 kek bilik sobolah yang kurang sojuk tuh...

jadi pagi tu den bangun dalam pkol 6.30 pagi, lopeih subuh mengadap laptop si dani... sementaro nak tggu budak2 bilik sobolah tu siap. aih, janji nak tgk matoari torbit, ni da dokek pkol 8 ni... matoari pon da terpacak kek ateh langit...

aktiviti ari ni, nak poie pantai! yeay! apo lah makno eyh poie PD kalau tak poie pantai. lopeih sarapan ngan roti garden delicia coklat kismis cicah air Hoko, kitorang poie ramai2 ko pantai batu lapan.

pantai batu lapan ni memang happening la. macam2 ado. gorai2 banyak, ado dataran PD, ado banana boat, dan macam2 laie. tapi sobab ari ni ari kojo, iaitu ari rabu, mako kurang skit la kemeriahan eyh. agak tonang dan seleso untuk kapel2 jalan2 topi pantai [amaran, hanye kapel yang berstatus sudah bernikah sahaja dibenarkan, kok kono cokup ngan MAINS den tak nak bertanggungjawab atau dituduh menghasut].
bieb parking keto kek bolah ujung kiri, kawasan banyak pokok. memang pantai ni redup la. yang banana boat tu plak, kek bolah hujung kanan... jadi kono la menapak. tapi seronok la berjalan kek topi pantai pagi2. air pon sojuk yo kan. sobolom buek apo2 kek topi pantai, silo pakai sunblock. ni ponting, kang jadi makhluk berbolang den tak tau.

tarikan utamo kek pantai batu lapan ni, mostilah nak men permainan air. dan yang ado pada ari rabu ni, ialah Banana Boat. dari jauh lagi, ado la sorang brader ni da jomput2 nek banana boat dio.

"berapa caj nek boat ni bang?"
"satu orang 10 ringgit dik... abang bawak sampai pulau sana"
"tapi kami bawa 10 ringit jek... bayar kemudian boleh"
"adik parking kat mane?"
"kat ujung sana"
"ok nanti abang anta belah sana"

dan kami pon sangat excited nak nek banana boat, trus den nek boat yang 1st den nampak.

"dik tu bukan boat abang, boat abnag kat sana"

aduh... malu den... ghupo eyh, boat abang ni kek tongah2 skit... punyolah semangat nak cari customer.

sobolom nek banana boat, pastikan sumo barang berhargo disimpan di tempat selamat. selipar, dompet, cermin mata dan lain, sumo eyh disimpan oleh pemandu boat. lopeih tuh, kono pakai pulak jaket keselamatan. ni paling ponting skali, kang kok x pakai kang ado pulak yang tonggolam kek tongah2 laut. lopeih tu, jangan naik banana boat maso kek ateh pantai. tggu masuk air dulu baru naik.

ok, skang sumo da sedio. mari nek banana boat!

abang ni bawak kami poie jalan2 sampai ko pulau tuh, sambil tu dio amik gambar guna kamere fadz.



bagi den la, nek banana boat ni biaso jo, samo cam nek boat2 len... cumo boat ni laie sonang terbalik berbanding boat2 len...

dan sobab tu la, abang ni sengajo terbalik an boat tu supayo kami sumo masuk dalam laut... huehuehue...



da pueh nek banana boat, kami sumo mandi mando yo lah kek tepi pantai. sambil2 amik gambar.



maso tongah mandi mando tuh, fadz ngan haja asyik duduk kek topi pantai yo. tak mandi samo. lopeih tu si fadz tanam haja kek dalam pasir. bilo dah nampak perlakuan diorang tuh, apo laie sumo eyh nak join.

jadi ramai2 nak tanam haja dalam pasir. tetibo, haja bangun dan lari, jadi tak siap la ikan duyung haja. skang ni, kami tanam fadz pulak. proses menanam fadz berjalan lancar. dan kami sumo bentukkan ikan duyung fadz. huehuehue. da siap ikang duyung fadz, kami sumo amik gambar bersamo hasil kerja tangan kami sumo.



jam da pkol soboleh pagi. da pueh main kek pantai. matoari pon da mulo memancar torik. jadi kami pon cadang nak balik. sobolom balik tu, ado la sorang apek ni jual aiskrim. kami pon boli la aiskrim tuh. pado maso yang samo, ado seko kucing ni. kurus sangat. mira pon bagi la skit aiskrim kek kucing tuh. habieh disopah eyh! last2 mira suapkan aiskrim kat kucing tuh...



sobab maleh nak tuka pakaian basah, kami pon balik pakai baju basah. dani nek samo ngan den, nek van bieb. mira kek sobolah bieb. den ngan dani kek belakang. masing2 aleh tompek duduk ngan plastik dan kensa.

seterusnya, balik semula ke Tiara beach resort. sambung laie kek part 8!

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.