Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Khamis, 26 Mac 2009

Kisah KLIA

den menyelitkan kisah KLIA sobab xdo mood nak sambung cito PD. wakakakaka.

pado hari selaso, 24 march 2009, den bersamo2 beberapo rakan2 wanita, telah mengadakan surprise party khas untuk Dani. hohoho.

kisah bermula apabila si haja sebuk sangat nak pujuk si dani. jadi, pado hari selaso potang, jam 6 potang, eden, haja, tesa, mira, bieb dan jaja nek 2 keto poie ko umah dani.

sobolom poie umah dani, haja cakap nak singgah taman semarak, nak boli kek tiramisu dulu koba eyh. jadi kami pon singgah la Swan Bakery, taman semarak, nilai. lopeih da boli kek, poie lak isi angin tayar dulu. mulo2 singgah kek petronas, tgk pam oldskull. xmo isi. tuka poie shell. baru la digital. hahaha. lopeih isi angin tayar baru la yakin nak poie jalan2.

umah dani ni kek sopang. untuk pengetahuan penyolam2 sumo, sopang tu hutan. baru yo nak develop. tu pon sobab KLIA kek sopang. kalo tak, sampai bilo2 pon utan la tuh. perjalanan yang memakan moso lobih 30 minit. sobab salah2 masuk simpang. hahahaha. sampai2 yo kek umah dani, da pkol 7.

"assalamualaikum"
"waalaikumussalam.."
"dani!!"
"hey korang watpe ah datang umah aku maghrib2 nie???"
"kami nak culik ko"

HAHAHAHAHA...

program menculik dani berjalan lancar. kami sumo pakai baju putih. jadi, dani pon kono la tuka baju putih jugak. t shirt putih yang dani pakai malam tu,tshirt "i ve taken a ride - ERL KLIA ekspress" menjadi isu hangat. hehehehe.

1st place yang kami singgah, masjid KLIA.
selesai solat, kami pon discuss tompek nak poei makan.
sumo sotuju nak poie makan kek KLIA. sobab tu yo tompek yang paling dokek time tuh.
eden, tesa ngna dani nek wira haja. mira ngan jaja lak nek kancil ngna bieb sambil menyorokkan tiramisu yang dah diboli tadi.

kek KLIA, kami parking kek staff parking, sobab x nak bayar parking. RM3.50 sojam tuh! sebbek ayah dani kojo kek KLIA, jadi tau la nak parking kek mano. tapi, dari parking tu nak masuk KLIA kono menapak pulak, sobab kami sumo tak buleh masuk ikot pintu belakang yang dikhaskan untuk staff ajo. jadi nak tanak, kono la jalan dari tompek parking tu poie ko gate departure. tiramisu disorok laie dalam beg haja plak. huehuehue.

tompek makan yang dipilih ialah food garden, KLIA. suasana selesa, ada aircond. makanan pon not bad. eden pilih thai style chicken rice. kono rm6.50, campur air soya, rm2.30. adoi, abih la bajet den...
lopeih sumo da dapek makanan masing2 kami pon menjamu selero. abih yo makan, upacara memotong kek pulak.

"abg dani ni nak cite bisnes plak ni"
"bisnes pe"
"jap bawak kuar laptop dulu"
"eh apsal laptop ni len macam???"

hehehe, tiramisu da kuar. sumo suko tgk muko hepi dani.
bolom sompek abih ucapan, kek dan kono colek. hahaha. den amik koping2 coklat yang ado kek keliling tiramisu tuh. bukan slaloo dapek makan tiramisu nie. nak boli sondiri, memang takdo kojo la kan... kono la tunggu ado spesel okesyen.

dah abih makan2, poie la jalan2 kek anjung. sajo2 nak tgk kapal torbang. agak2 da bosan dok situ, kami sumo pon balik.

habih da cito KLIA.

nanti sambung balik cito PD part 5

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.