Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Rabu, 11 Mac 2009

Dari Tampin ke KL [part 5]

ehem... sambung balik cite seterusnya...
selepas den bersarapan ngan miq kek titiwangsa, eden pon berpisah ngan miq. miq poie kojo. eden?
den poie jalan2 KL di waktu pagi!

so tempat pertama yang den nak poie iyolah UTM KL... den sobona eyh sajo yo nak kacau si alep... dongar eyh dio sebok ngan projek terbaru kat UTM. jadi den tanyo la bas ko UTM kek pakcik RapidKL tuh... dan guno ike yang diboli pagi tadi... tiket RapidKL boleh ulang2 pakai untuk sehari suntuk.

ni la 1st time den jalan2 KL nek bas secara solo. semalam x kiro sobab ade miq. hari ni memang adventure. den cari sendiri bas ke tompek yangnak dituju.
selang beberapa minit, den pon sampai kek pintu bosa UTM. tapi den ragu2 la masuk ikot pintu dopan, sobab slaloo tu alep bawak masuk ikot pintu blakang [korang jangan pikey bukan2 yo, kami hanya kawan]. jadi den pon pusing la satu UTM tuh, cari jalan yang selalo alep bawak den masuk. jauh plak den menapak. nak pusing keliling satu UTM tuh.

dapek gak den jumpo pintu tu lopeih sekian jauh den menapak...
sampai dopan gate den tepon alep.

"ko kat mane? UTM?
"haah. ko kat mane?"
"aku kat depan gate UTM ni"
"masuk la"

seperti rusa masuk kampung, eden tehegeh-hegeh masuk. yo lah slaloo tu den masuk alep bawa, kali ni kono masuk sendiri. lalu yo kek gurad tu, dio tahan

"awak ni pelajar ke?"
"bukan. saya nak melawat kawan saya"
"kalau macam u, kena amik pas pelawat. tinggalkan IC"

eden kono isi buku pelawat. IC pon tinggal. dan den diboka an ngan pas pelawat.
solosai urusan tuh, den stret poie bengkel mekanikal, sarang alep.

sampai yo kek bengkel, dio kek luar ondeway nak poie kantin, dio ajak den skali. time tu ada abang F skali. pagi tuh abang F belanja sarapan. memang x diet la aku. perut da makin buncit ni...

habis sarapan, balik ke bengkel. pastu bincang skit2 pasal projek. den tgk alep pon bz yo manjang, sojak ado projek ni dio jadi rajin la pulak. kojap orang ni panggil, kojap orang tu panggil. ke hulu ke hilir yo kojo eyh... dek kerano kesebukkan alep tuh, den ghaso baik la den x payah kacau. den pon minta diri cakap nak poie shopping lak kek KL.

maso baik den amik semulo IC kek pondok pengawal.

"pakcik saya nak keluar"
"tulis waktu keluar, ni IC awak"
"terima kasih. pakcik tumpang tanya, bas stop dekat mane?"
"awak pegi kat MINDEF, ade busstop"

den tanyo busstop, tapi lupo nak bagitau eden poie mano.
jadi ini lah kesilapan den yang menyebabkan masalah kek part 6

2 ulasan:

Tijah berkata...

umang aih! kalah cito spa-Q nih!

hubahuba berkata...

cite tv mane leh lawan cite btol :p

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.