Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Jumaat, 13 Mac 2009

Cuti-cuti Nogori: Port Dickson [part 2]

percutian yang dirancang selama lebih seminggu, telah hampir tiba.
lopeih den balik dari KL pada ari isnin, den kono komeih2 untuk poie PD lak pado ari selaso...

eden siapkan sumo bondo, baju, kensal, perfume, dan macam2 lagi. den sumbek kek dalam beg yang baru den boli kek KL. den bawak 2 bag. satu beg sandang, satu beg galas.

pkol 9 pagi, den minta tolong mike anta den kek busstop. tapi, biasolah, kalau da kuar ngan mike, mosti nak poie sarapan dulu... huehuehue... tapi kesihatan den kurang memuaskan pagi tuh... ghaso macam nak domam yo. malam tadi den da tolan panadol 2 biji. kemungkinan bosa keadaan cuaca kek KL memang boleh buek domam... kojap sojuk kojap paneh... lopeih sarapan ngan mike kek nasi lomak ayam goreng, dalam pkol 9.45 den sampai kek busstop pulau sobang. den naik la bas cityliner yang da tggu tuh. tapi, den boto2 tak pueh ati la. dok kek dalam cityliner tu yo da 20 minit. blom jalan laie.

eden yang agak poning2 pagi tuh, tido sepanjang perjalanan nak ko somban. memang best. sampai yo kek terminal 1, den mesej kawan2 den. diorang suma otw ko terminal 1 sebab sumo janji berkumpul pkol 12. den yang sampai awal ni pon merayap la kek dalam terminal 1 tuh, jadi kutu rayau. hahahahaha.

agak2 pkol 12 lobeih tuh, bieb sampai ngan ERV. eden nek ERV, lopeih tu kono tggu si Mira plak. mira da sampai lamo dah, sojak pkol soboleh laie, tapi dio kek terminal 2. maso bieb tepon tuh, dio baru sampai kek terminal 1 nek shuttle service, dan tongah mencari charger henpon kek terminal 1. len kali jgn tingga2 an charger yo. kan da susah... nak kono boli baru plak.

ni part paling best hari ni.
bilo mira da sampai, bieb ckp sumo kumpul kek dopan the store. jadi bieb pon bawak la ke the store. sobab an yang keto satu laie ni x sampai laie, bieb siggah bank islam jap. boto an kad eyh yang da kono block sobab salah masuk pin. hahahaha

den ghaso cam lamo bona budak2 ni x sampai laie. kek dalam keto satu laie tu dani, haja ngan fadz. jadi den pon mesej la, tanyo da sampai mano. lopeih tu den dapek reply,

[kitorang da sampai KPJ]

[korang tggu situ]

jap laie tepon berdoring...

"kitorang kat SHELL ni, jalan seremban"
"korang pusing la balik, tggu kat mobil"

lopeih yo abih call tu, bieb pon sampai. kami pon jalan la poie mobil. sampai kek mobil, kelibat 3 orang tu masih x nampak jugak. sosek barek boto budak2 nie..

lopeih boborapo minit, baru muncul keto wira putih... ngan haja sebagai driver, fadz kek dopan dan dani kek blakang.

perkaro pertamo yang nak dibuek yolah isi NGV dalam ERV. nak isi NGV kono poie somban 2. yang best eh pasal NGV ni yolah dgn isi full tank, boleh jalan sampai 200km. tapi, full tank x sampai pon 20 ringgit. kalau petrol, full tank mau la 60-70 ringgit jugak. jalan pon jauh tu yo. satu yo takbest, NGV ni bukan sumo tompek ado. kek somban, ado 1 kek somban 2, satu kek senawang, satu kek nilai. huih... memang limited la. slaloo teksi la pakai NGV.

kami sumo singgah kek somban 2 isi NGV.

lopeih isi NGV, fadz baru cakap nak cari bank...
ler, tadi masa kek somban xnak poie dulu...
tapi, kami x turutkan perminataaan fadz, kami jalan yo.
hahahaha.
sebbek ado satu laie petronas kek somban 2 tuh, yang ado ATM CIMB. sambil kuar duit, sambil shopping skali. den boli roti ngan air mineral, mane tau kot2 lapar ko, haus ko maso nak poie PD.

perjalan ini akan disambung pada entri akan datang :D

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.