Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Rabu, 4 Februari 2009

Shoarma Beef Syed Ali Corner

lopeih sohari melepak kek kolumpo pado hari isnin, eden poie mantin plak pado hari selaso.

sampai2 yo kek mantin, da tongah ari, so eden poie la cari makan.

"korang kat mane?"
"fudkot, ade ramai kat sini"
"la makan kat fudkot kew... jauh a nak jalan dari busstop nie..."
"ko kata malik amik?"
"x dapat kol dia..."
"ko datang x ni?"
"ye la, aku jalan, tggu aku"

ponek tu nak mengusung beg baju ko hulu ko hilir... haih... ngan helmet eyh laie...
sampai kat fudkot, tak tau nak makan apo... jalan punyo jalan, nampak la gerai yang buek makanan timur tengah nie... syed ali corner... budak2 ni pon makan kek2 area tu jugak... jadi eden pon order la shoarma beef...
lepas eden boli air Delite Oren, shoarma beef pon sampai. sambil2 borak tu, sambil makan...

"eh, akak tu tak minta duit, kang lupa lak nak bayar"
"ko gi le bayar... haram do makan x bayar..."
"tunggu abis makan la.."

so sambil borak2 tuh, shoarma beef pon abis... air oren pon abis... bilo sumo eyh dah habih... blah la.... balik umah...

sampai yo umah, lepak dopan TV

"wei aku terlupa la nak bayar tadi"
"ha tu lah ko, kan aku da cakap tadi bayar dulu"
"ler, ko leh tak igt kan ... dah abis makan nak balik jek"

LOL

so malam tuh kami makan laie kek syed ali... eden order satu lagi shoarma beef dan bayar RM12, and bagitau yang potang tadi makan x bayar... [satu shoarma beef RM 6, 2 x6=12 :D], and guess what, tokey tuh siap bagi diskaun RM2... huehuehue...

enjoy da shoarma beef so much...

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.