Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Ahad, 22 Februari 2009

Melaka: Urut Kaki, Leher dan Bahu

hari ni eden poie ko melako, ikut parents den poie urut2...

perjalanan ke Melaka bermula jam 12 tongah ari. tompek yang dituju ialah dataran pahlawan, melako. tompek urut ni da jadi faveret parents den. ni kali ko-3 diorang poie. namo kodai eh, ... den da lupo... tapi lokasi eh kek bawah escalator casa moda.

sampai kek situ papa den berurut dulu, sobab tukang urut pompuan xdo kekosongan. jadi kono la mama den tunggu kojap. sambil2 tu leh window shopping... eden pulak x do la nak berurut-urut nie... eden poie la jalan2 kek sekitar dataran pahlawan...

hari ni ado satu carnival Tectime, anjuran MMU. den tertarik ngan sebuah mesin ni, namo eyh Roomba. Roomba ni kojo eyh vakum yo... punyolah cerodik Roomba ni, dio xkan jatuh dari lantai, lopeih tu boleh balik cas diri sendiri kek terminal eyh... dan sekarang da dijual secara mass production dengan rogo RM2300. impressive bak kato orang kampung den. dah pueh den pusing2 kek dataran pahlawan ni, den poie balik ko tompek urut tadi. parents den pon da abih berurut. seterusnya poie ko Mahkota Parade untuk membaiki kamera dan bersolat. bukan x nak solat kek dataran pahlawan, tapi kemudahan surau kek dataran pahlawan menghampakan... isu ini pernah dibincangkan secara umum dalam media...

lopeih anta kamera, solat kami balik semulo ko dataran pahlawan sebab keto parking kek situ... kami makan kek KAIZER. Kaizer ni sobolah yo dari tompek urut tadi. kaizer ni macam franchise restoren yang len2. jual ayam goreng, ayam panggang ngan burger. eden order set half cut roasted chicken with hot salsa topping value meal which cost RM14.90. ayam eyh takdo lah sodap bona, tapi ok la. restoren baru...

ini kisah masa order. time order tu ader orang sobolah den tgh tanya sesuatu kat cashier tuh...

"can i have some PEPPER"
"paper?" in silence
"ooooo cakap la tisu" sambil mencapai beberapa helai tisu
"no no. i mean lada hitam"
"err.. maaf la kami xde lada hitam"

hehehehe...

habis makan balik tampin...

thats all for today folks!

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.