Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Khamis, 1 Januari 2009

Tahun Baru 2009

"jangan tahun aje berubah, perangai dan iman di takuk lama jugak"

lobih kurang camtulah tazkirah Papa pagi tadi.
jarang2 papa bagi tazkirah tapi pagi ni lain sikit.
sobab hari ni da 1 januari 2009.
dan papa jugak baru yo balik dari kursus team building and stress management.
banyak la kot idea eyh :p

dan kek sini eden nak ucapkan tahniah kek sepupu den, dak Adik [anak Pak Lang den bolah Papa] sobab dio dapek 6A dalam PMR 2008. TAHNIAH! malam tadi family den poie masjid tanah celebrate dio kek KFC, tapi den tak ikot, pasal den sampai ko tampin dari soromban pkol 9, family den sumo da sampai masjid tanah pon.

malam tadi agak bosan la jugak. den cubo la kontek kawan2, nasib la ado sorang kawan lamo pon xdo kojo gak malam tadi, aku pon ajak la lepak kek tampin. takdo bondo sangat pon, cumo lepak tengok Pirate Of Caribbean 2: The Dead Man's Chest kek Jemari Auto. mulo2 den sorang yo. lopeih tu kawan den datang. lopeih tu datang pulak abang sepupu den. barulah meriah skit... [kang kalau makan berduo yo cam gay pon ado... hahahaha]

masing2 dengan perancangan tersendiri. tahun ni den bercadang nak habihkan blaja den... lagi den nak hosting blog sendiri... lopeih tu kok ado rozoki nak suro mama poie pinangkan anak daro. [muzik=oh mama saya mahu kawen!]. tapi sobolom tu esok den nak poie cari kojo dulu. tak kirolah apo pon, janji halal... sementaro den cuti kehormat selamo 2 bulan nie...

apo pulak plan ekau sumo?

2 ulasan:

The Spiral Eyes berkata...

aku nak jemput kamu ke parti buih sabun di blog aku,sila berbahagia kerana jemputan ini..


yang beno
Pasa Sanda

hubahuba berkata...

bahagianya saya kerana jemputan ini.... terima kasih kerana menjemput...

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.