Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Jumaat, 12 Disember 2008

Shopping

ketika dalam perjalanan pulang ke hostel aku terserempak ngan kawan2 aku... dan mereka bertanya...
-"eh kau dari mana?"
-"baru balik shopping"
-"shopping?" mereka tgk bungkusan plastik2 merah yang aku bawa...
-"ler, cakap shopping macam gi emporium..."
-"ala, gi kedai runcit pon shopping jugak... nak panggil ape?"
-"ye la, selalu kalo org kate pegi shopping macam pegi beli Levi's ke, Dockers ke... barang2 branded..."
-"tu namanya bukan shopping, release tension kot... ntah lah"
HAHAHA... tergolak bosar sumo eyh... apo pasal eyh, kalau kato poie shopping yo mesti merujuk kek godong2 bosar macam tesco, carefour, jusco, xpon giant. poie minimarket tu bukan shopping ko?

cubo pikey semulo, kalau orang kata jom poie shopping, kodai mano yan gmuncul kek palo otak kito? mosti godong2 bosa kan? hurm...

lalu den terpikir... macam mano nak bezo an antaro poie shopping kek emporium ngan shopping kek mini market?...
antara idea den ialah
-gunakan istilah shopping tak kiro dimano juo kito poie memboli bolah
-istilah shopping untuk poie emporium, buying untuk minimarket...

eden pon da xghoti nak buek macam mano...

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.