Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Jumaat, 5 Disember 2008

Experiment di swimming pool

cubo kawan2 sumo toko,
apo experiment yang buleh dibuat kek swimming pool...
aaa jangan pikey bukan2 yo...
hehehehe...

arini den dapek poie buek kojo duo dalam satu.
bak kato oghang dulu2, sambil menyolam minum air.
haa ini lah yang den buek.
potang ni den pi buek experiment kek swimming pool sambil bersuka ria bersama rakan2 sekuliah.
da lamo nak mengidam mandi kolam ke Bandar Universiti Teknologi Legenda ni...
dulu igt nak tggu kolam kek pusat pelajar, tapi sobab da lamo terbengkalai... mako terpadamlah ahsrat. tapi semalam kawan den bagitau nak try dulu pelampung yang da siap.
-"nak test dekat mana?"
-"dekat kolam kondo"
-"bole masuk kew?"
-"kak sue kata kawan housemate dier slalo gi mandi sana, bayar duit skit"
-"esok pagi kita pi tengok dulu"

lalu pagi ni dongan berboka an sebuah RXZ pinjam, eden pon momocut ko kondo villa seri palma yang terlotak sekitar 1KM dari hostel.

-"assalamualaikum" kawan aku bagi salam kat guard [yang rupa-rupanya china]
-"uncle, kami nak tanya, orang luar boleh guna swimming pool tak?" eden mulo bicaro
-"itu kolam untuk owner dalam punya. tapi kami bole kasi u gune."
-"ooo, kena bayar ke?"
-"RM 2 satu orang. berapa orang mau datang? owner tade suka ramai2"
-"4 orang je uncle"
-"kalau 4 orang bole la. ramai2 nanti susah la. itu pokok nanti rosak..." dan uncle tu membebel tanpo dipedulikan.

kitorang pon mintak diri. so petang tuh, lopeih prepare sumo barang, kitorang pon jalan kaki ko kondo. borek jugak la pelampung tuh, satu lebih kurang 3 kilo. huih longoh tangan dibuek eyh. lopeih bayar RM6 untuk 3 orang, [sorang lagi x jadi datang], kitorang pon masuk ke kolam. mulo2 raso janggal la sobab bawak pelampung yang bontok eyh x macam pelampong pon [yolah bukan nak guno untuk beronang, nak buek pasang kek *tut*(rahsia kerajaan)].
den orang yang pertama membawa masuk pelampung tuh dalam kolam. mulo2 den try kek kolam budak2, sobab xdo orang. ok. xde hal. lopeih tu 2 org kawan den pulak join.
setelah bereksperimentasi ngan pelampung2 tersebut, kami buleh dapek beberapa keputusan.
-pelampung2 kami boleh tampung borek 197kg tanpo tonggolam kek dalam air
-2 dari pelampung kami bocor.
-tiada masalah menggerakkan pelampung di atas air.

sotolah habih eksperimen, kitorang pon men la pulak ngan pelampung tuh. hueheuhue. dulu2 kocik2 x dapek, da bosa2 ni baru la dapek. sampai jeles dibuek eyh orang2 len yang ado kek kolam tuh, lagi2 budak2. ado sorang budak tu ngan borani eyh datang nak pinjam

-"abang nak pinjam pelampung bole"
-"tak boleh la adik. tu bukan mainan. sebenarnya tu bahan eksperimen" eden berdalih
-"boleh la abg, abg tak pakai pon"
-"sebenarnya pelampung tu da bocor la dik, masuk air. nanti lain kali abang datang bawak" kawan den lak menambah.

dengan sengihan penuh kekecewaaan, budak tu pon kembali kepado rakan2 eyh. bukan kami kojam untuk x bagi budak2 ni pinjam, tapi memikir an struktur pelampung tuh yang agak berbahayo dan tak sesuai untuk kanak2, kami terpakso menghalang.
setelah penat bermandi-manda, kami pon pulang. dan yang paling menyeksa an, nak bawak balik pelampung tadi yang borek eyh 3 kilo sebiji, dari kondo ke hostel secaro berjalan kaki sejauh 1 kilometer. adoi... ponat boto den...

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.