Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Sabtu, 6 Mac 2010

Cuti-cuti luar nogori: Four Season Hotel, Kuala Lumpur [Part 2]

Selasa.
Kumpulan den ditugaskan untuk menjalankan bancian di Institut Kemahiran Baitul Mal Kuala Lumpur. IKB menawarkanpeluangkepada asnaf untukmenmantapkan kemahiran meraka agar boleh berdikari kelak.

Kami bertolak seawal jam 8.30 pagi.

Tetapi, nampak eyh kami datang pado hari yang salah... sobab para pelajar di situ sedang bercuti. Namun begitu, kami masih berpeluang menemubual beberapo orang pelajar yang buek kojo part time kek sano.

Mereka ialah bakal fashion designer Malaysia pada masa akan datang.
Den ghaso sangat bertuah dapek botomu dan berkenalan ngan diorang.
Background masing-masing berbezo, tapi persamaan eyh diorang sumo penerima zakat.

Lihat, betapo ponting eh duit zakat tu untuk membantu seseorang mengubah hidup mereka. Para pelajar bukan sahaja dibekalkan dengan wang saku malahan ilmu tambahan dan sebuah suasana yang kondusif untuk memajukan diri.

Selesai kami menemubual disitu, kami poie bangunan sobolah, institut profesional baitul mal. sedikit berbeza berbanding IKB, IPB menawarkan kelulusan diploma untuk pelajar yang layak, serta tidak terhad kepada penerima asnaf sahaja.

Ramai jugakyang den sompek temubual... macam2 ragam...

dah ponek menemuramah, kami rehat kejap, menunaikan solat dimasjid berhampiran.

petang tu, lopeih solosai temubual ngan pegawai, kami pon bawak balik hasil kajian ke hotel.

Malam tu den jalan2 kek KL. jalan kaki. ontah mano den poie pon den tatau. sosek barek den... last2 den amik teksi untuk balik ko hotel...

dah ngantuk tido lah... [to be continued]

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.