Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Jumaat, 29 Mei 2009

Selamat Hari Jadi [SURPRISE!]

Khamis, den dan 7 orang rakan2 lain buek satu surprise parti untuk rakan baik den, Daddy Fy. kalo ikot plan asal, Daddy Fy kono colek maso kek PD. lopeih tuh toruih buek BBQ kek pantai. tapi sobab Sis B lupo nak bagitau Daddy Fy pasal poie PD awal2, Daddy Fy da kuar ngan kawan2 dio, poie Keyell. mako plan pon berubah, kami sumo telepon abg Daddy Fy, minta nombor umah Daddy Fy. tepon mak Daddy Fy, cakap nak buek surprise party Daddy Fy kek umah plak...

so, seperti yang dirancang [pada last minute], kami punggah sumo barang poie bawak umah Daddy Fy. pado maso yang samo, Daddy Fy baru balik dari Keyell. Kami sumo setup barang2 kek umah Daddy Fy, lopeih tu jomput Daddy Fy dari KTM. kami bagitau Daddy FY nak poie PD. maso nak jomput Daddy Fy tuh, kami tinggalkan Sis B ngan Hana kek umah Daddy Fy, temankan mak Daddy Fy.

lopeih jompot Daddy Fy, poie isi minyak. ontah macam mano, den terbagitau yang lopeih isi minyak ni nak poie jomput Bro PJ kat umah dier plak. FYI, umah Bro PJ blakang umah Daddy Fy. So, bilo Daddy Fy dongar tu, dio da suspek sumtin. Den bagitau la konon2 eh Bro PJ nak folo skali, sebab dia pon tau shortcut poie PD.

kami pon bertolak poie ko DV. tibo2 tepon den berdoring

"faaris amik aku kat kedai makan"
"kedai makan mane BRO PJ?"
"sampai simpang ke DV, ko jangan masuk, straight je"
"ok, ok, jap lagi sampai."

lopeih amik Bro PJ, poie masuk DV

"eh pi umah aku jap. tertinggal barang"
kunun-kunun nak kaber le tuh... padahal Daddy Fy da saspek lamo da...
sampai kek umah Bro PJ..
"adoi kunci tertinggal lak dalam keta tadi"
"so, kang kita patah balik. kita anta Daddy Fy pi tuka baju dulu. bau ikan masin da"
"eh xyah la"
"ah ko xnak tuka baju xpe, aku nak tumpang buang air kecik"

jadi, den yang memandu bronti kek dopan pagar Daddy Fy,
toruih masuk dalam umah.

den duduk dopan kek. tggu yang len2 masuk.
dan...

Happy Birthday Daddy Fy!
Sis B, Hana, yang da lamo tggu kek topi pintu, menyambut kedatangan Daddy Fy.

"aku da agak dah, aku dah agak dah"
"sejak bila ko agak?"
"sejak ko cakap nak amik Bro PJ tadi la"
"hahaha"

golak sakan masing2.

so, malam tu kami sumo menyambut birthday daddy fy ngan kek Choclate Blueberry, Spicy Spagey, ngan kek Batik.

yang best, setiap orang dapek satu cawan yang ado gambar masing2.
Sis B, Hana, Missy, Laura, Ahseng, Bro PJ, den dan Daddy Fy jugak!

lepas potong kek, Daddy Fy suap kek kat sumo orang.
selebihnya aktiviti berborak sampai jam pkol 12...
lopeih pkol douoboleyh, kami sumo minta diri.
den ucapkan bebanyak timo kaseyh kek omak dan abah Daddy Fy sobab bagi permisi untuk buek parti beday tuh. Thank You so much!

"Semoga umur yang bertambah meningkatkan lagi ilmu dan iman kita"

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.