Terbaik sepanjang zaman

kok dilipek sobosa kuku, kok dibontang sobosa alam,
kok hanyut dipinteh, kok tonggolam disolam,
kok datang biar nampak muko, kok poie biar nampak belakang,
kok jauh diimbau, kok dokek digamit,
seuntai salam, sejambak kato,
selamat meluncur, pembaco sumo.

Isnin, 17 November 2008

Ke-20

eden nak jadikan satu budayo setiap sepuluh post, eden akan lotak something yang personal kek blog den nie.

entry yang ke 20 in merupakan lambang kepada umur den tahun ini. apobilo den terfikir yang den ni da berumur 20 tahun, eden terkodu kojap. apo yang eden buek ke dunio nie? apo jaso den pado masyarakat?? apo jaso den pada keduo ibu bapo den terutamo eyh??? sudahkah eden melaksanakan tanggungjawab sebagai muslim???? apokah eden da laksanokan tanggungjawab den sebagai khalifah dimuko bumi????? soalan2 ini timbul, tetapi jawapannya cukup mengecewakan. aku x terfikir satu pon yang btol2 aku buat di dunio ini.

kadang2 aku ghaso apolah tujuan den hidop ke dunio ni... dan sobona eyh jawapan tu dah lamo den tau, tapi eden terlupo kerano dek kesibukkan dunio. jiko kito buka semula lembaran pusako Rasulullah Sallahu Alaihi Wassalam, mako kito akan dapek jawapan eyh.

Mafhum firman Allah:
"dan ingatlah aku tidak menciptakan jin dan manusia itu melainkan untuk mereka itu menyembah dan beribadah kepadaku" Adz-Zariyyad , 51:56

dan bilo kito teraso kita xdo tujuan hidup di dunio ni, mako ingatlah ayat kek ateh ni, kok2 datang balik semangat eyh untuk toruih hidup.

akhir kata eden nak nyanyi satu lagu; FAMOUS LAST WORD dari MCR

Now I know,
That I can't make you stay.
But where's your heart?
But where's your heart?
But where's your,

And I know.
There's nothing I can say.
To change that part.
To change that part.
To change.

So many,
Bright lights to cast a shadow,
But can I speak?
Well is it hard understanding
I'm incomplete?
A life that's so demanding,
I get so weak.
A love that's so demanding,
I can't speak.

I am not afraid to keep on living,
I am not afraid to walk this world alone
Honey, if you stay you'll be forgiven;
Nothing you can say can stop me going home.

Can you say
My eyes are shining bright?
'Cause I'm out here, on the other side,
Of a jet black hotel mirror,
And love so weak.
Is it hard understanding
I'm incomplete?
A love that's so demanding,
I get weak.

I am not afraid to keep on living,
I am not afraid to walk this world alone
Honey, if you stay you'll be forgiven;
Nothing you can say can stop me going home.

These bright lights have always blinded me.

I say,

I see you lying next to me,
With words I thought I'd never speak
Awake and unafraid,
Asleep or dead?

'Cause I see you lying next to me,
(How can I see, I see you lyin')
With words I thought I'd never speak
(How can I see, I see you lyin')
Awake and unafraid,
(How can I see, I see you lyin')
Asleep or dead?

yang eden paling suko iyolah part "im not afraid to keep on living, im not afraid to walk this world alone"
agak eyh ini lah moto yang aku akan gunakan untuk meneruskan hidup didunio ini.

ps: satu lagi quote yang den dapek dari kawan den "berkorban demi perjuangan, jangan dikorbankan perjuangan"

Tiada ulasan:

Peluncur Professional

sapolah den ni....

Foto saya
given name is FAARIS, nicknamed hubahuba on the net. nama diberi ialah FAARIS. di internet saya lebih senang dikenali sebagai HUBAHUBA.